VISIO Festival 2022 Ohjelma

Pasilan Veturitallit heinäkuun 15.-16.7.2022 valtaavan VISIO Festivalin koko esiintyjäkaarti on nyt julkaistu. Se sisältää mielenkiintoisia esityksiä koti- ja ulkomaisilta klubimusiikin kärkinimiltä.

Viikonlopun aikana lavalle nousee nykyteknon uraauurtavia tekijöitä kuten Steve Rachmadin synkemmän musiikin alias STERAC, hollantilainen monia menestysprojekteja elektronisen musiikin saralla poikinut Talismann, nimensä lunastava Venezuelalainen energiapommi Hyperaktivist, espanjalaistaustainen mm. Berghainissa ja De Schoolissa monia kertoja esiintynyt JASSS, ghanalais-brooklynläinen rave-soundia fiilistelevä Akua, Prahan skeneä luomassa ollut Barbora, niin teknostaan kuin pöytätennistaidoistaan tunnettu DJ Rubio ja ABYSS-kollektiivista ponnistanut Helsingin teknohoviin kuuluva VAISANEN.

Festareilta löytyy myös bassomusiikin ja brittisoundin edustajia kuten junglistilegenda LTJ Bukem joka tuo mukanaan Ruthless MC:n pitämään energian katossa perjantaiyönä. Muita festareilla nähtäviä bassokonkareita ovat Changeless-levy-yhtiötään luotsaava Exploited Body, Virosta saapuva Susanna Raiend sekä kotimaiset My Techno Weights a Ton ja Top Billin -lafkojen takana faija Sharkki ja PTNKY:n entinen keulamies Styrkka Myygalo.

Vuonna 2016 asti järjestetty VISIO Festival järjestetään ties kuinka monennen kerran kahden vuoden tauon jälkeen. Perjantaina “A night with…” -konseptia kuratoi Trevor Deep Jr. ja Cool DJ Pinball. Lauantaina taas Katerina ja Roberto Rodriguez. Kuraattorit tapansa mukaan esiintyvät myös itse festivaalilla – unohtamatta Roberton maratonsettiä, joka kestää lauantaina tapahtuman alusta loppuun.

Monipuolisesta kevyemmän musiikin tarjonnasta taas vastaavat muiden muassa esiintyjät kuten Panorama Barin (p)residentit Radio Slave ja Virginia, house-musiikin ranskalainen pioneeri Brawther, mm. Gieglingillä julkaisseet monoliitit DJ Dustin ja Molly, kotimaisen minimalin istuva hallitus Sunya, Electronic Marketin perustaja Susanna Nuutinen, Birminghamin Kru-kollektiivista lähtöisin oleva Heidi Emilia ja helsinkiläinen IDA Radiolla ohjelmaa luotsaava Victoria Kosonen.

VISIOssa on tänä vuonna yksi ulkolava ja kolme sisälavaa. Ohjelmisto on suunniteltu niin, että perjantaina päälavalta löytyy teknoa ja lauantaina housea. Lavat ovat kaikki samaa suuruusluokkaa, mutta veturitallien puitteet mahdollistavat erilaiset tilaratkaisut joka lavalle. Ääni- ja valosuunnitteluun on kiinnitetty tänä vuonna entistä enemmän resursseja.